Review Nokia C3


Nokia C3 Original Price : RM 435
Nokia C3 AP Price : RM 375

Kelebihan Nokia C3 ni dah di integrate dengan Facebook dan Twitter melalui Ovi Communities. Icon dan shortcut ke Ovi Communities ni memang dah tersedia di skrin Home. Kekurangan telefon ni, ia hanya boleh mencapai kelajuan data sehingga 2G (EDGE). Tetapi telefon ni boleh di sambung ke internet dengan WiFi.

Kelebihan pada Nokia C3 ni berbanding telefon pintar lain adalah jangka hayat bateri. Mengikut jadual spesifikasi, bateri boleh bertahan sehingga 800 jam waktu menunggu.

Rakyat Malaysia rata-rata dah tahu kualiti telefon Nokia yg sangat kukuh dan tahan lasak. Terjatuh banyak kali pon masih boleh berfungsi dengan baik. Tapi tak de la aku cuba jatuhkan telefon yg aku cuba ni. Hehe.
Bagi mereka yang mempunyai bajet kecil untuk telefon pintar (terutama pelajar) dan mengidamkan Blackberry boleh la beli Nokia C3 ni sebab reka bentuk seakan-akan Blackberry. Sekurang-kurang kualiti terjamin berbanding dengan telefon buatan China yang mengaku “Blackberry dengan 70% diskaun”.Powered by Blogger | Converted by BloggerTheme