TeRUs MenanTi..

Tepat kol 3.30, Hp aku bdering mgejutkan aku dari lamunan..aku terus mjawab..perbualan aku seperti di bawah:

Su : assalamualaikum..

Aku : waalaikummusalam

Su : ore (sy) nak minta tlg dgn dia (awk) ni..

Aku : erm..ckp la ape dia?

Su : ore duk library UM ni..

Aku : hah yeke, nape xckp awal2? Nak jumpa ke?

Su : leh jugak cz ore nk mnta tlg dia pinjamkan buku..

Aku : ok xde hal..jap lagi ore smpai..

Su : ok ore tggu..

Bila aku smpai, aku tserempak dgn bdk yg penah knl tp aku tkt nak tegur tkt tsalah org..pah 2 aku terus blalu mcari Su..cari pnya cari..jmpa la dgn dia..dia tersenyum mgoda kearah aku..dia tetap mcm dlu, manis orgnya, lawa tp agak berisi..hehehe..bila sembang bsamanya teringat la kisah dulu antara aku dgn dia..aku penah meminatinya tp xtau la wujudnya ke x perasan cinta..dalam beberapa minit bsembang dgn dia, aku tpaksa stop pbualan dgn dia cz aku tpaksa mhadiri meeting..klau xde meeting, aku nak bsama2 dgn dia je pada ptg 2..setiap pertemuan mesti adenya perpisahan..bla aku nak balik, aku sempat bgurau dgn dia dengan mhulurkan tgn tanda perpisahan tp dia xnyambut dgn tangan tetapi dgn senyuman yg indah..senyuman yg penah mbuatkan aku jatuh hati kepada dia..adakah ini cinta? Entah la...dalam pjalanan aku tuk kuar dr library, aku tserempak lg dgn bdk td...aku terus tegur dia

aku : hai, awk ni dak kelantan ke?

dia : ya, sy dak kelantan..nape?

aku : aku xmjawab pertanyaan dia..awk duk kt pasir mas n duk bunut susu kn?

dia : hah mna tau?

aku : sy penah nmpk awk..awk ni 1 sek dgn sy dlu..

dia : o mcm 2..

aku : ok la jmpa lain kali...bye


DiGiTaL MaLL

Hari ini aku bkesempatan lg tuk p Digital Mall..Pada mula aku xmahu membeli ape2 pn kt sana, juz teman aku je..tetapi e2 la bla da tgk brg, rsa cam nk beli je..last2 aku telah beli dvd windows xp

Aku : Tauke, ini balang oli ker?

Tauke: ini talak oli ma..

Aku : belapa harga?

Tauke: 15 lingit ma..

Aku : ok kasi angkat la..

Bila time aku nak blk, aku tetiba rsa xkena je..bla aku cba check, rupa2 ade 1 mesej dr Saparina yg bertulis “tgk nokia 5320, harga plg murah dpt brapa?” aku xbalas msj e2 tetapi aku terus p survey kt kdai..

Amoi: ya, mahu HP ape?

Aku : sy mahu tgk e2 HP nokia 5320..

Amoi: ok ini balang..

Aku : belapa hrga u mahu kasi sama gua?

Amoi: sikalan kdai sy buat promotion, sy kasi rm790..

Aku : oh yeke, ini zitron ke? Harga asal blapa?

Amoi: ini zitron, oliginal..harga asal rm990

Aku : kasi mulah la sama sy..

Amoi: ok sy kasi rm780

Aku : ok great..nati sy dtg lain kali cz sy survey tuk kwn..

Amoi: tpinga2 ( wt letih aku je layan)

Aku : dalam fikiran (padan muka ko amoi..hahaha)

Tp sbnrnya aku telah check btl2 HP td..mmg original..hajat aku nk bgthu ko malam ni sap tp ko da tdo upenya..huhu..good nite my friend..

ALKISAH shopping N C cina #$%^&*@

Salam sejahtera N salam perpaduan...hari ini aku ade beberapa kisah yg ingin aku kongsikan dgn korang smua..aku harap korang enjoy mbaca ksh aku..selamat membaca K..hehe

SHOPPING BARANGAN ELEkTRONIK

Pada hari ini, aku telah bcadang hendak ke Digital Mall bersama dgn kwn aku iaitu li..sebelum kitaorg p Digital Mall, kwn aku tpaksa mguruskan dahulu tentang ptukaran subjek bg pembelajaran sesi ini N aku menemaninya..bg mguruskan ptukaran tersebut, pihak yg bkenaan meminta kitaorg tggu cz kakitangan yg bkenaan tiada..jd ape lg, xkan nk tggu sampai kol 4 sedangkan pada msa tersebut jam menunjukkan kol 2.30..jd ktaorg pn p Digital Mall..tujuan aku tuk p sana untuk menukarkan DDR laptop (RAM) dr 512MB kepada 2GB N membeli pendrive..aku difahamkan oleh kwn aku mgatakan harga DDR skrg ni murah..pkara itu benar cz harga bg RAM Kingston bnilai rm70 bg 2GB..ape lg, aku terus tukar la..skrg ni ngah excited mcuba kelajuan DDR 2GB..selain DDR, harga pendrive pn sudah rendah..dikesempatan ini, aku telah membeli pendrive bjenama Kingmax 4GB..

NAIK ANGIN & LUCU-mgaku Islam tp xpndai mgucap kalimah syahadah..

Beberapa hari yg lepas, aku telah membeli sebuah hp Nokia 1200..yg menjadi mslhnya tba2 charger wt hal N akibatnya HP aku xdpt cas..aku bengang la cz aku da beli HP yg bru tp msh wt hal..hari ini bkesempatan tuk menemui tauke tempat aku membeli HP..setelah menerangkan masalah kepada tauke..tba2 tauke xmahu btanggungjawab thadap kerosakan charger..jd aku bengang N naik angin la cz waranty ade..tauke 2 ckp dia blh bg charger tp perlu mambayar sedikit wang tp aku enggan. kemuncaknya timbulnya kekecohan yang sengaja aku buat bg memalukan tauke..tanpa aku sedari aku melaung depan org rmai mgatakan tauke cina didepan aku seorg yg penipu N xbtanggungjawab..tauke cina 2 mulalah gelabah cz mgkin dia berasa malu N taktik aku bjaya..tauke cina 2 ajak aku berbincang elok2 tp hati aku merasa sakit N terus aku myumpah dia mcm2..%$#%&*^$##..*&^&%%$ bla bla..smua aku kata kt dia..dia belum knl lg aku ni sape..huhu...dlm kekecohan 2, tba2 tauke cina 2 mgatakan sesuatu yg menarik phatian aku...nk tau ape dia ckp??? dia ckp dia seorg muslim N dia siap nk tunjuk IC lg bg mbuktikan dia muslim..tba2 idea dtg, aku xnk tgk IC ko babun, aku nk ko mgucap kalimah syahadah...last2 tauke cina 2 kantoi cz pmintaan aku xdpt dia tunaikan..tauke cina 2 mcm mayat beku, senyap je...aku tgelak besar bla dia dh kna kantoi...hahaha...pah 2, aku mgugut dia nk bg charger lain atau aku akan memalukan dia dgn pkara lain..tauke cina 2 pn mgalah N dia bg charger yg lain kt aku sbgai ganti..sebelum aku meninggal tempat 2, aku tba2 rsa xpuas hati cz rupanya charger yg dia bg bkn original tp bla pk2 blk malaslah nk btekak dgn %Y&**%..aku berlalu pergi blk ke kolej..jom blk, rsa lapar la plak..huhu

Comments Links to this post

DuRiAn RuNTuH...

Ni adalah sambungan cite aku msa cuti..selepas aku blk ke kampung, aku cba mcari keje part time..hal ini kerana aku telah bhutang dgn spupu aku tuk byr yuran...dia bg pinjam rm500 tp selepas 3 minggu aku byr blk kt dia rm200 N terlekat la hutang rm300..sebenarnya aku leh minta duit dgn family aku tp aku xnak la slalu myusahkan diorg, tambah2 ag mak aku..dalam pcarian aku tuk keje part time, aku telah menemui kegagalan..namun aku xrasa sdih cz aku thu ssh tuk cri keje part time kt kelantan..sebenarannya, aku bukanlah seorg yg suka bhutang tetapi dalam keadaan tdesak je aku melakukannya..aku percaya rezeki ade kt mana2 cma perlukan usaha je..bak kata pepatah 'usaha tangga kejayaan'...sebut pasal keje, aku sebenarnya perlu mencari tempat tuk wt praktikal..risau gak aku cz rmai yg xdpt tempat ag tuk wt praktikal..aku telah hantar pmohonan kepada 8 tempat N aku bharap salah satu tempat akan memberikan respon positif kepada aku..aku terus menunggu N terus bharap..

REZEKI-durian runtuh

1. Dalam memikirkan bagaimana aku tuk myelesaikan hutang aku, aku telah menerima spucuk surat daripada Maik..dalam surat tersebut aku menerima khabar gembira cz pmohonan aku tuk mdapatkan bantuan pgajian telah diluluskan..aku ingatkan aku dh menemui kegagalan cz pmohonan ini dh lama aku hantar iaitu lebih kurang sthn yg lalu..dalam surat tersebut, aku dihendaki mgambil cek yg bnilai rm500..aku bsyukur sgt2..

2. Dalam penantian aku tuk mendapatkan tempat praktikal, aku telah menerima spucuk surat drpd pjabat tanah N jajahan Kota Bharu..dlm surat tersebut myatakan pmohonan aku telah diterima N diluluskan..aku kira btuah cz rmai gak kwn2 aku yg blm bjaya mendapatkan tempat tuk wt praktikal..walau bagaimanapun, aku rasa tkilan gak dgn pmohonan yg lain cz xmendapat sebarang berita..seharusnya mereka mhantarkan surat wlpn pmohonan aku ditolak..

Comments Links to this post

ADik Oh ADikKU..

semalam aku menerima panggilan drpd spupu aku...lama jgk la kitaorg sembang, lebih krg 20 minit gak..bg aku dh kira lma dh 2..hehe..dlm perbualan 2, spupu aku ade myebut pasal adik aku...tetiba spupu aku cerita berita yg mbuatkn aku geram dgn adik aku..kesalahannya xde la membebankan aku cma pmasalahan ni akan mlibatkan sluruh family aku..spupu aku ckp adik aku nk bhenti drpd meneruskan pgajiannya..mmg la 2 hak dia tuk quit tp dia kna pk gak kt family..dari segi kewangan, dia dpt lebih drpd aku cz cara hidup dia sgt blainan dgn aku...dia kuat hisap rokok sedangkan aku benci kepada rokok..selain 2 bg kemudahan dia kt umah sewa, aku tpaksa myerahkan motor aku kepada dia..dia juga sgt boros cz duit loan dia bkn beli kperluan tuk study tp bnyk hbskan kt pakaian butik..aku bknnya nk mburukkan adik sndiri tp di sini tmpt aku mluahkan perasaan..tiada tmpt ag yg boleh aku mgadu...

aku tidak terus btanya kepada adik aku cz maybe dia xkan mejelaskannya..aku terus call mak aku..mak aku juz tau ala kadar je..mak aku ckp adik aku ade mslh dgn pihak poli n kna repeat sem..mesti ade alasannya kn tp dia xmjelaskan pkara yg sebetulnya..aku bharap kau berubah la adikku...hari ni spupu aku call lagi, dia ckp adik aku da nekad nk quit poli cz xsanggup repeat sem n xde smgat tuk blajar..mak aku ade suh aku nasihatkan dia tp e2 la dia skrg da besar kepala n selalu mbantah kata2 aku..aku harap adalah seseorg yg dpt myedarkan dia..aku dh pening memikirkannya..

Comments Links to this post

LuAhAN HaTi SeOrAnG KeKaSih..

Merana kini aku merana..Kekasih tercinta entah ke mana...Sendiri kini ku dibalut sepi, tiada tempat tuk bercurah lagi..Di mana kini entah di mana, bunga impian yang indah dimata kurindu tutur sapamu nan manja saat kau berada disisiku..Kini tinggallah ku sendiri hanya berteman dengan sepi..Menanti dirimu kembali..Disini kuterus menanti, akan kucoba untuk menanti dirimu kekasih..

KisaH SeMaSa CuTi..

Salam sejahtera semua..dh lma aku xupdate blog ni..bknnya aku myepikan diri cma cam xde mood je nk menaip..kini dh masuk thn 2009, sedar xsedar skrg umo aku dh 22 thn..azam bru? Aku nk mcapai kecemerlangan dlm smua bidang yg aku ceburi..sbnrnya ni azam lma tp aku nk mperbaharui dgn mgambil pdekatan@metod yg lbh baik..thn 2008 dh blalu, bnyk episod suka n duka yg aku lalui..namun aku harus cekal dlm pjalanan hidup aku yg kian mcabar..kiranya masih belum tlambat tuk aku mgucapkan happy new year kepada sesiapa yg sudi mbca blog aku ni..thank yea..

Aku nk bcerita pasal pe erk? Hah aku dh dpt idea..aku nk bcerita pasal ksh aku semasa cuti bru2 ni..semasa aku smpai kt kg, aku tgk bnyk gak perubahan yg blaku kt kg aku..misalnya org2 kg dh mula mnubuhkan organisasi tuk mjaga kg..bgs2, ade pningkatan..bkn pe skrg rmai sgt yg mjadi mangsa pecah rumah..aku hjt nk join gak dlm aktiviti tersebut tp aku tpaksa batalkan cz sebab2 tertentu..

Aktiviti yg aku lakukan semasa cuti?? Mcm biasa la ronda2 kg dgn motor..tp nk dijadikan cerita..ade satu hari ari spupu aku ajak p main air cz ade tempat yg dinaiki air (maklum la musim banjir)..dlm keasyikan aku bmain air, tanpa aku sedari air telah memasuki ekzos motor aku N tetiba enjin motor mati..aku jd kalut semcm je..last2 aku tpaksa minta bantuan adik aku tuk tunda motor ke workshop..tetiba timbul rasa kekesalan..hal ni cz pomen ckp kena bka satu enjin cz air dh memasuki enjin..tp aku suh dia check blk N dia bgthu ade jln pyelesaian kedua..dia ckp kt aku juz kna tukar minyak hitam 2 kali je..selesai tukar minyak hitam, enjin motor masih blm hidup..bla check upenya plug dh mati..tpaksa la aku cri kdai alat ganti..bila smua dh selesai, aku tpaksa mbyr rm70 kepada pomen motor..hbs duit poket aku..huhu..selepas 2 nekad xnk dh p main air dgn motor…

Bersambung…

Comments Links to this post
Powered by Blogger | Converted by BloggerTheme